Vår by Saint Julien le Montagnier

Byn
Saint Julien le Montagnier är en gammal vacker bergsby (villages perches) från 1100-talet som ligger högt uppe på ett berg omgivet av en ringmur. Byn är tidstypisk och byggdes för att ge skydd till sina invånare under den instabila medeltiden. Från byns utsiktstorn ser man vida omkring, över olivodlingar, byar, vingårdar och odlade fält. I horisonten ser man alptoppar i norr och bergen nere vid Medelhavet i söder.

Stacks Image 11
I hjärtat av Provence
Byn ligger ca 45 minuter nordöst om Aix-en-Provence, i nationalparken Verdon. Byn har ett centralt läge i provinsen så man kan lätt ta sig till de olika aktiviteter som Provence erbjuder.

Det är enkelt ta sig med bil till byn från Marseilles flygplats, det tar ca en timme. Ett annat alternativ är Nice flygplats som ligger ca två timmar från byn.
Stacks Image 18
Byns restaurang
I byn finns det en restaurang som är välbesökt under sommarmånaderna. Det är en ström av turister som kommer på besök under dagen för att studera de gamla romerska lämningar som finns i byn och som passar på att gästa byns restaurang. Här bjuds ett typisk Provensalskt kök.
Stacks Image 25
Byns galleri
Under sommarmånaderna huserar ett galleri i byn, där både kända och nya konstnärer ställer ut sina verk.
systerbyn St Pierre
Systerbyn St Pierre
I systerbyn vid foten av berget finns det café, restauranger, bagerier, slaktare, "cave" med försäljning av traktens viner, turistbyrå, friluftsbad, lekplats, basket och tennisbanor.