Bad i vår närmiljö

Sol finns det gott om här i Provence. Så närheten till bad är ett måste.
Som alternativ till vår pool finns ett publikt utomhusbad i systerbyn
Saint Pierre.

I
Greoux-Les-Bains, som ligger 30 minuter från huset, finns både ett utomhusbad och ett inomhusbad. Inomhusbadet har anor ända tillbaka till romartiden. Här upptäckte man varma källor och etablerade ett romerskt bad. Under åren har det utvecklats till en välkänd kurord, med många besökare under vår, sommar och höst.

Man kan också välja att åka till de vackra sjöarna uppdämda från floden Verdon, tex Lac d'Esperron och Lac Croix. Där finns ett större antal valmöjligheter som ni kan läsa vidare om under avsnittet Sportaktiviteter.

Stacks Image 312
Stacks Image 610

Medelhavet

Det finns ett flertal ställen med fantastiska stränder inom 1-2 timmar från vårt hus.
La Redonne
La Redonne
La Redonne är en gammal fiskeby utanför Marseille. Själva byn klättrar upp för branta klippväggar i en liten vik med underbart blågrönt vatten. Här badar man från piren i hamnen eller från den lilla stranden.
Cassis
Cassis
Cassis är en gammal vacker och mysig liten hamnstad, mycket välbesökt under sommarmånaderna.

Badar gör man vid en sandstrand vid stadens pir. Här kan man kombinera ett bad i Medelhavet med en utsökt lunch på någon av fisk- och skaldjursrestaurangerna i hamnen.

Man kan också ta en tur med någon av sightseeing båtarna i hamnen som tar en på en tur längst med kusten och de kända fjordarna (Les Calanque).
Badstrand Cassis
Calanque
L'Estagnol
Ett annat alternativ för bad i Medelhavet är L'Estagnol utanför staden Hyeres. Man tar sig dit genom ett område med stora vinodlingar som övergår i en pinjeskog. Här finner man en fantastisk skyddad vik med fina sandstränder och magnefik utsikt över Medelhavet.

Stacks Image 302
Stacks Image 303