Shopping

Aix-en-Provence
Ett besök i Aix-en-Provence är ett måste under sin semester i Provence. Vi kallar det ”Det lilla Paris”. Staden inhyser ett universitet så det är alltid ett myller av människor på gator och torg. I den gamla delen av staden finns långa och trånga gränder med ett stort utbud av kläder, tyger, tvålar, kryddor m.m. Staden har också ett stort utbud av trevliga restauranger som är väl värda ett besök.
Stacks Image 524
Stacks Image 525
Manosque
Staden är vår närmsta större stad. Staden fanns redan under romartiden och "gamla stan" har trånga gränder med mysiga affärer och restauranger.
I Manosque brukar vi göra större matinköp på Super-U i stadens utkant.
Salernes
Salernes är en känd keramikby och det finns både vardagsporslin, traditionella provancalska keramikplattor och keramisk konst att köpa. Det finns också ett vackert keramikmuseum i byn. Sales ligger ca 45 timmes bilväg från vår by.
Stacks Image 526
Stacks Image 527
L’Isle-sur-la-Sorgue
Om ni gillar antikviteter så måste ni ta er tid att besöka denna stad. Den ligger en bit bort, ca 1,5 timme med bil, men väl värt resan. Här finns 100-tals antikvitetshandlare och loppmarknader, på franska "Brocante" som är så populärt i Provence. Det är bara transporten hem till Sverige som begränsar vad man köper...
Marseille
Till Marseille tar det 1-1,5 timme beroende på trafik. Staden är Frankrikes näst största stad så här finns ett stort utbud av både kläder och traditionella produkter.
Stacks Image 528
Stacks Image 529
Marknader
Under sommarhalvåret finns det ett större antal marknader i många av byarna i grannskapet. Eftersom det är Provence så finns ett stort utbud av färska grönsaker, ostar och bröd för underbart goda middagar. Håll utkik efter marknader i byar som Vinon-sur-Verdon, Riez, La Verdiere, Varages, Tavernes, Barjols