Sportaktiviteter

Området runt floden Verdon bjuder på ett stort utval av sportaktiviteter; många olika typer av vattensporter, hiking, cykling, äventyrsparker samt go-kart och paintball.
Kanot i GorgenV
Kanotfärder
Det går lätt att hyra kanot eller trampbåt för en spännande tur in i ravinen Gorge du Verdon, Europas egen Grand Canyon. Kanoter och båtar erbjuds direkt vid stränderna i Lac Croix, Lac d'Esparron och Quinson.
Äventyrspark
Det finns två äventyrsparker i närområdet, en i Greoux-Les-Bain och en utanför Vinon. De erbjuder både utmanande klättring högt över marken och roliga banor för de mindre barnen.
Adventure
Ovan mark
Hiking
Att vandra i Provence är ett perfekt sätt att uppleva det intressanta och vackra landskapet som erbjuder lättare hiking genom små medeltida byar, olivlundar och lavendel- och vinfält. Tuffare hiking finner man tex i området runt Gorge du Verdon. Marken doftar härligt av rosmarin och timjan och i juli lyser den blommande lavendeln upp hela landskapet.
Hiking
Water rafting
Water rafting
Det finns ett flertal arrangörer som erbjuder spännande water rafting turer i området Gorge du Verdon.
Klättring
Det finns ett större antal kända klättringsrutter i Gorge du Verdon och ett flertal arrangörer av klättringsturer.
Bergs
Cykling
Cykling är Frankrikes nationalsport och intresset delas av många. Man dyker på både sällskap och ensamma cyklister på vägarna, så alla är vana vid att dela vägutrymmet med cyklister.
I vårt närområde finns fina cykelrutter. Det kuperade landskapet är spännande att cykla i och bjuder både på lätta etapper och mer krävande. Man kan ta sig fram på fina vägar eller ute i terrängen.
Cykel i vila
Stacks Image 445
Tennis
Tennis går att spela i Saint Pierre, vår systerby. Biljett kan köpas i klubbhuset vid tennisbanorna.

Golf i Provence
Golf
Det finns ett större antal golfbanor inom en timmers omkrets från vår by. Banorna håller en mycket hög kvalitét och tillhör Frankrikes "Top Ten".